6 Şubat 2018 Salı

Prostat Masajı nedir? İslam'da Makata (anüse) Parmak Sokarak Prostat Masajı Yapmanın Hükmü, İslam'a Göre Prostat Masajı caiz midir? İslam'da Prostat Masajı




Giriş:
Aslında böyle bir makale yazmayı ilk başta istemedim; ancak daha sonra bu konuyu da esgeçmemek adına yazmak istedim. Bu konuya daha önce değinmedim çünkü prostat masajının dini hükmü üzerinde henüz araştırma yapmamıştım şu anda bu konu üzerinde araştırmamı tamamladığım için ilk başta yazmak istemesem de yazmak zorunda hissettim kendimi.
Prostat Masajı nedir?
Prostat masajı aslında 2'ye ayrılır:
1. içeriden yapılan prostat masajı: makata yani anüse parmak ya da hergangi bir cisim sokarak yapılan masaj türüdür.
2. dışarıdan cinsel organ ile anüs arasındaki bölgeyi uyararak yapılan masaj türüdür.

Neden prostat masajı?
Prostat masajının bazı faydaları vardır ki, bu faydaları internette biraz araştırarak bulabilirsiniz. Yine de birkaçını yazayım:
1. Prostat iltihaplarında tedavi edici etkisi vardır.
2. Ereksiyon sorunlarını düzenler.
3. Erken boşalmanın tedavisinde olumlu etki yapar.
4. Meni üretiminde ve atılmasında olumlu etkisi vardırç
5. Erkeğe ekstra haz verir yani bir bakıma erkeğin G-Noktası konumundadır.
6. Prostat kanserini önleyici etkisi vardır ve prostat kanserinde de tedavi edici etkiye sahiptir.

Doktorların tedavilerinde sıkça uyguladıkları yöntemlerden biri olan prostat masajı neden evlilikte cinsel haz amacıyla uygulanmasın?

2. Masaj türü olan dışardan yani makata parmak sokmadan cinsel organ ve anüs arasındaki bölgeye basınç uygulayıp okşayarak yapılan prostat masajının helal olduğuna dair hiçbir şüphemiz yoktur. Bizim konumuz bu makalede 1. maddedeki durum yani makata parmak sokarak yapılan prostat masajıdır.

Aklınıza makata (anüse) parmak sokularak yapılan prostat masajı hakkında şöyle sorular gelebilir:
- Hoppalaaaa... Hanımımıza g*t*m*zü mü parmaklatacağız?
Cevaben:
Aslında bu olay tam bir parmaklama sayılmıyor yani parmağı makatın derinliklerine sokup anal seks yapar gibi git gel yapmak gibi bir amaç yok. Sadece makatın içerisine az biraz parmak sokarak prostatın yerini bulmak ve hafifçe parmakla o bölgeyi okşamak şeklinde yapılan bir masaj türüdür prostat masajı. Hem bu olayı sadece ve sadece eşinizle yaşayacaksınız. Hanımınızdan başkasının cinsel hayatınızı bilmesi ve cinselliğinize ortak olması zaten caiz değildir. Parmaklayacaksa helaliniz siz zevk alıyorsunuz diye parmaklayacak. Bunda kötü bir durum göremiyorum.

- Hanımıma bunu yaptırırsam benimle alay eder ve sağda solda kocamı parmaklıyorum diye dedikodu yapabilir! Bu durumda şerefim iki paralık olmaz mı?
cevap:
Hanımınıza güvenmiyorsanız neden evlendiniz? Güvenmeden evlilik olur mu? Siz hanımınıza evinizi, malınızı, çocuklarınızı emanet etmiyor musunuz? Bir evlilikte en önemli konulardan birisi güvendir!!! Siz daha eşinize güvenmiyorsunuz ben ne yapabilirim. Eşiniz bu dediklerinizi yapacak bir karakterde ise ve siz de bu durumu bile bile evlenmişseniz neden evlilik yaptınız? velev ki, eşiniz böyle yaptı. Bu durumda şerefiniz neden iki paralık olsun? karı-koca arasında bu tür şeyler gayet normaldir. Diyelim ki, eşiniz bir ayıp etti, sizi parmakladığını ilan etti. Bu durumda şerefiniz haysiyetiniz iki paralık olmaz. "Karım değil mi, helal olmak şartıyla istediğimi yaşarım, size ne" demeye hakkınız var. sonuçta dövmüyorsunuz, şiddet uygulamıyorsunuz, eşinizi aldatmıyorsunuz, günaha bulaşmıyorsunuz. Sizi bu durumda kınayanlar kendileri utansın. Haram işlemiyorsanız kınayıcıların kınamasından korkmayın.

Hanımınız bilinçli bir insansa ve sizi seviyorsa sizinle bu konuda alay etmez ve sizi anlayışla karşılar. Sizinle bu konuda alay eden eşiniz başka konularda da alay edebilir. Ayrıca Hanımınızın sizinle alay etmesi kendi günahıdır. Onun için dua ve tevbe eder sevap kazanırsınız, fena mı?

Nice Âlimler hanımlarından zulüm gördüler de sabrettiler. Rasulullah (sav) hanımlarından ufak çapta da olsa şiddet bile gördü. Biz birazcık alay edildik diye kıyametleri mi koparmalıyız? Zaten karakterini bile bile evlilik yapmışsanız bu sizin hatanızdır. bu hatanıza karşılık sabretmeniz gerekiyor. Karakterini tanıyamadınız evlendiniz. Bu durum da sizin günahlarınıza kefaret olabilecek ve sizi inşaAllah cennete götürecek imtihanlardan biridir...

- Prostat masajı yaptırırsam pasif (kendisine makattan anal yoldan yaklaşılıp seks yapılan kişi) olur muyum?
cevap:
Prostat masajı yaptırırsanız pasif olmazsınız. Bu noktada korkulacak bir durum yoktur. Pasif olurum ve bundan sonra durmadan makatıma penis, strapon, dildo vs araç-gereçlerin girmesini isterim korkusu tamamen psikolojik bir takıntıdır. Pasif olursanız bu takıntı nedeniyle pasif olursunuz. Her şey beyinde bitmektedir. Doktorunuz size prostat muayenesi yaparken prostatınızı bu şekilde sizin deyiminizle parmak atarak kontrol ediyor. Belki de bu süreci birçok defa yaşayan erkekler var. Şimdi bu erkeklerin çoğu pasif mi oldu? Bu noktada korkacak bir durum söz konusu değil.

- Ama ben kendi nefsime güvenmiyorum!!! bu masajdan sonra şeytan beni ayartabilir ve anal seksi de bana denetebilir. Bu durumda ne yapmalıyım?
cevap:
İşte prostat masajı konusuna İslam bilginleri insanlar anal sekse yönelir korkusuyla çekimser yaklaşıyorlar. Evet, sürekli yeni şeyler deneme bahanesi ile şeytan size vesveseler vererek "bak prostat masajı şöyle zevkliydi, böyle iyiydi; bak anal seksi de dene; bir kereden bir şey olmaz; zaten bu günahı işledin, şimdi zevk almaya bak sonra tevbeni eder bir daha yapmazsın; amaaan atın ölümü arpadan olsun, bi günahın bu olsun; vs" gibi vesveselerle sizi tuzağa çekmeye çalışır. Bu yüzden İslam bilginlerinin hassasiyetlerine bu prostat masajı konusunda saygı duyuyorum; ancak oral seks gibi, ayak yalama gibi, fetişizm gibi, sahip/sahibe-köle ilişkisi gibi konularda takınılan gereksiz ihtiyat, uzak durma ve sakındırma duygusuna tamamen karşıyım yani bu konularda asla saygı duymuyor ve en ağır bir biçimde eleştiriyorum!!. Zaten içinde bulunduğumuz toplum cinsel açıdan çok tutucu, bağnaz ve basmakalıp düşünen bir toplum. Bir de İslam bilginlerinin gereksiz "ihtiyatvari" tavırları ve takvalı olmak bahanesiyle ifrat-tefrit çizgilerine sapmaları yani takvayı yanlış anlayıp bazı durumları ve konuları fazla abartmaları bu toplumu iyiden iyiye cinsellikten ve fanteziden soğutuyor. Aslında bu gereksiz ihtiyat toplumun cinsel hayatına da zarar veriyor. Şöyle ki, evinde istediği helal fantezileri yaşayamayan kişi derdini içine ata ata ata ata zamanla bir şekilde patlama yaşıyor. Bu patlama aldatma olabilir, tecavüz olabilir, şiddet olabilir, vs. Tecavüzü, aldatmayı ve şiddeti asla meşrulaştırmıyorum tabii ki. Tecavüz, aldatma ve şiddet kabul edilemez. Tecavüz, aldatma ve şiddet aynı zamanda kul hakkıdır. Türkiye cinsel açlığın Afrika'sıdır diye boşuna dememişler. Biz sorun yaşadığımız için sorumlu olduğumuz kişileri sorunlara mahkum etmek zorunda değiliz elbette. Elbette sabretmemiz gerekiyor; ama günümüz koşullarında uyaranlar, tahrik edenler, bilgisayar, internet ve diğer ahir zaman fitneleri şeytanların işini bir hayli kolaylaştırırken sabretmek gerçekten çok ama çok zor. Allah yardımcımız olsun. 

Kısaca şunu belitreyim: kimseyi pasif yapmak gibi bir niyetim yoktur. Amacım ahir zaman fitnelerinin cirit attığı şu dönemde şeytanların işi oldukça kolaylaşmışken evlilere ve evliliklere yardımcı olmaktır. Amacım monotonlaşmış cinsel hayatların helal yollarla renklenmesidir. Yoksa bana ne insanların cinsel hayatından. Zaten bu blogu açma sebebim de helal fantezi, helal oyun ve helal eylemlerle evlilikleri renkli hale getirerek karı-kocayı birbirine daha sıkı bağlamaktır. Karı-koca özgürce birlikte fantezi kurabilmeli. Karı-koca akşam ne yemek yiyeceklerini düşündükleri gibi o gün hangi fanteziyi yaşayacaklarını da düşünebilmeli. Her şey karı-koca arasında yaşanılıp kaldığı vakit anlamlı ve güzel olur. Ben şahsen bana iştahla adeta penisimi kemirircesine oral seks yapan bir eşim olsa (şu anda bekarım tabi) eşime çok özene bezene davranırım, eşimi başıma tac ederim, eşime hizmet bile ederim. Yani eşim benim cinsel beklentilerime cevap verdikçe şahsımda değeri kat be kat artacaktır ki, erkeklerin genelinin böyle düşündüğünü sanıyorum. 

Bana "Sen bekarsın ne anlarsın evlilikten ve cinsellikten? Şimdi düşündüklerini yazıyorsun; ama her şey cinsellik değil! seni evlenince göreceğiz!" diyen evli arkadaşlarım oluyor. Onlarla biraz konuşsam aslında bilinçaltları benim gibi düşünüyor. Özellikle eşleri baskıcı ve tutucu olan arkadaşlarım bilinçaltlarındaki sorunları çaktırmamaya çalışıyorlar ama ben anlıyorum. Bu arkadaşlarım ne kadar belli etmese de bir şekilde patlama yaşıyorlar. Kimisi çevresine patlıyor, kimisi çocuklarına patlıyor, kimisi eşine patlıyor yani bir şekilde patlama yaşıyorlar. Bazı arkadaşlarım işten eve gitmek istemiyor. Onlarla konuyu müzakere ettiğimde de seni de göreceğiz diyorlar; ama ben onlara "cinsel açıdan mutlu olunca evlilikte sorunlar azalır mı?" diye sorsam hepsi de istisnasız bir şekilde "evet, gayet tabi azalır. cinsellik evliliğin %99'udur. cinsellik olmadan olmaz" diyerek bana ipucu veriyorlar. Benim için bu blogu yayına açmak zor bir karar oldu evet. Aslında bloguma fazla yazı eklemiyorum; çünkü insanların en özel hayatları olan cinselliğe müdahale etmek istemiyorum; ama Toplumumuzun bağnaz, tutucu ve basmakalıp olması, İslam bilginlerimizin gereksiz ihtiyat çabası ve takvayı aşırı abartması, cinsel açıdan mutlu olamayan insanları gözlemliyor olmam beni bu blogda yazmaya itiyor. Zamanla bu blog geniş bir kitleye ulaşacaktır ve insanlar gerçek ihtiyatı ve ifrat-tefrite düşmeden vasat çizgisinde kalmayı anlayacaklardır. Zamanla evliliklerin renkleneceği kanısındayım. Tabii ki şeytan boş durmayacak. Helal olan fantezilerle beraber haram karıştırmak da isteyecek. prostat masajından hoşlanacaksınız bu sefer parmağı tamamen içinize almanız için vesvese gelecek ve o parmağı tamamen içinize alıp git gel yaptırdığınızda belki de şeytan size bir haz verecek ve belki de anal sekse alışacaksınız ve şeytan da anal seks yapıp günahkâr olduğunuzda size büyük bir haz verecek. İşte bu gibi tehlikelerden dolayı bu blogda bu konuları fazla yazmak istemiyorum. Yine de gerektiği kadar yazmak istiyorum. Tabi kimsenin günahını yüklenmek ve günah işlenmesine vesile olmak istemem. En büyük korkum bir günaha vesile olmaktır!!!

SÖZÜN ÖZÜ: iradenize güvenmiyorsanız prostat masajından uzak durun!!! Zamanla hanımınıza "strapon tak ve beni becer" diyecekseniz PROSTAT MASAJINDAN UZAK DURUN!!! Kendinizi en iyi siz tanırsınız.

- Prostat Masajının anal seksten ne farkı var? Her iki durumda da makata bir şeyler girmiyor mu?
cevap:
Bu soruya bilinen bir örnek vereyim. Alış-veriş helaldir; ama faiz haram. Alış-verişte de alım-satım yapılır; faizde de. Alış-veriş ile faizin tek farkı faizin para alıp para satmak olması. Alış-veriş ürün, eşya, mal, ev, araba, yiyecek, giyecek gibi nesnelerin alımı, satımı ve kiralanmasıdır. Faiz ise parayı para ile almak ya da satmaktır. Faiz; bir miktar para yatırıp bir zaman sonra para alım-satımı ile elde edilen kârdan belli bir yüzde gelir almaktır. Faiz; bir miktar parayı kredi ya da borç olarak alıp karşılığında belli bir oran kadar faiz ödemektir. Aslında faizin mantığı alış-veriş ile aynıdır; ancak alış-veriş ürün odaklıyken faiz para odaklıdır. Bir örnek de vade farkı ile faiz arasındadır ki, bir ürün aldığınızda peşin öderseniz daha ucuz, vadeli öderseniz de belli bir oranda vade farkı ile birlikte daha pahalı ödersiniz. Vadeli satış tıpkı kredi çekmeye benzer. Her ikisinde de belli bir oran kadar olması gerekenden daha fazla ödersiniz. Şimdi vade farklına faiz gibi haram mı diyelim? Ya da Bakara suresi 275. ayette (الَّذِينَ يَأْكُلُونَ الرِّبَا لاَ يَقُومُونَ إِلاَّ كَمَا يَقُومُ الَّذِي يَتَخَبَّطُهُ الشَّيْطَانُ مِنَ الْمَسِّ ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ قَالُواْ إِنَّمَا الْبَيْعُ مِثْلُ الرِّبَا وَأَحَلَّ اللّهُ الْبَيْعَ وَحَرَّمَ الرِّبَا فَمَن جَاءهُ مَوْعِظَةٌ مِّن رَّبِّهِ فَانتَهَىَ فَلَهُ مَا سَلَفَ وَأَمْرُهُ إِلَى اللّهِ وَمَنْ عَادَ فَأُوْلَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ) "Faiz yiyenler, ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların, “Alışveriş de faiz gibidir” demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alışverişi helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan böyle kime Rabbinden bir öğüt gelir de (o öğüte uyarak) faizden vazgeçerse, artık önceden aldığı onun olur. Durumu da Allah’a kalmıştır. (Allah, onu affeder.) Kim tekrar (faize) dönerse, işte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî kalacaklardır." buyrulduğu gibi Alışveriş de faiz gibidir, bu durumda faiz de helal olmalı. Hem bu zamanda faiz haram mı olurmuş gibi cümleler kurarak İslam çizgisinden mi sapalım? Biri haram, biri helal.

Anüse parmağın prostat masajı için girmesi ile anal seks için girmesi arasında tabii ki fark vardır! amelller niyete göre değil midir?

!!!Unutmayınız ki, makata anal seks amacıyla küçük bir kıl parçası bile soksanız niyetinizden dolayı günah işlemiş olursunuz yani anal seks yapmış olursunuz; ama amacınız anal seks değil de prostat masajı ile eşinize zevk vermekse bu anal seksten farklı bir durum olarak değerlendirilmelidir. Alış-veriş ile faiz arasındaki ince bir çizgi gibi prostat masajı ile anal seks arasında ince bir çizgi vardır. Önemli olan kalbinizde taşıdığınız niyettir. Kalpleri bilen sadece Allah'tır!!!

YAZININ EN ÖNEMLİ KISMINA GELDİK:
Prostat Masajının İslamda hükmü nedir? Prostat masajı caiz midir? İslama göre prostat masajının hükmü nedir?
Cevap:
Kendim bu noktada yaptığım araştırmalar sonucunda bu konuda şu anda Kuveyt Devleti'nin fetva kurulu üyesi olan Fıkıh ve İslam Hukuku Uzmanı Dr. Şeyh Ahmed el hacci el kürdi'nin fetvasını sizlere sunacağım:
Dr. El Hacci'ye makata parmak sokarak prostat masajı yapılmasının hükmü sorulmuş hem de 2 defa sorulmuş. Her iki soruya verilen cevap ortak aslında:

Sorunun birinde erkeğin birisi eşim bana makatıma parmağını sokup prostat masajı yapabilir mi diye sormuş. El Hacci de "o bölgede necaset yoksa caizdir" şeklinde cevap vermiştir.(*)


Yine diğer soruda da erkeğin birisi prostat masajının bazı faydalarına değinmiş ve prostat masajının islama göre hükmünü sormuş. Dr. El Hacci; "Zevk alman için eşin dışında hiç kimse bunu sana yapamaz. hatta kendin de zevk için bunu yapamazsın. Sadece eşin zevk alman için bunu sana yapabilir, şayet doktorun yapması gerekiyorsa doktor gerektiği kadar yapmalıdır. gerektiğindne fazla yapması caiz değildir" şeklinde bir cevap vermiştir.(**)


Dr. El Hacci prostat masajını mastürbasyon ile aynı çizgide değerlendirmiştir. Mastürbasyonun da zevk için yapılması caiz değildir; ancak kadının kocasını eli ile kocasına mastürbasyon yaparak kocasını boşaltması caizdir. Benim fikrim de Dr. El Hacci'nin fikri gibidir. Prostat masajı mastürbasyona benzer; çünkü her ikisinde erkeğin rahatlayıp zevk alıp boşalması söz konusudur. Allah en iyisini ve en doğrusunu bilir...

Şeyh Dr. Ahmed El-Hacci El-Kürdi kimdir?




1938 yılında Halep'te doğdu,  İlk önce 11 farklı kıraat ile Kur'an çalıştıktan sonra Şam Üniversitesi Şeriat Fakültesinde öğrenim hayatına devam etti. Mısır'da el-ezher üniversitesinde Master ve Doktora yaptıktan sonra Kuveyt'te fetva kurulunda görev yapmaya başladı.

Hocalarından bazıları:
- Dedesi Ahmed al-Kurdi,
- Mustafa al-Zurfa'
- Mustafa al-Siba'i,
- Ma'ruf ad-Du al-Yabi,
- Muhammad Fawzi Faydhullah,
- Yusuf al-'Ash,
- Muhammad Abu Zahra,
- Mustafa Zayd,

Eserleri:
- Buhuth fi Fiqh al-Islami,
- Ahkam al-Mar'at,
- Fiqhul Mu'awadhat,
- al-Ahwal al-Shakhsiyyah,
- Buhuth wal Fatawa Fiqhiyyat wal Mu'asirah,
- Mawjiz Ahkam al-Zakat wal Nadhur wal Kufarat,
- Ahkam al-Mawarit wal Wasayah,
- Ahkam al-Mardhi,
- Da'wah al-Hisbiyyah.
  


Kaynakça:

(*) http://www.islamic-fatwa.com/fatwa/60765
(**) http://www.islamic-fatwa.com/fatwa/70227



Yazan: dindarfetisist
Hotmail ve skype: dindarfetisist@hotmail.com
Gmail: dindarfetisist@gmail.com

Yazar Hakkında: http://islamdabdsm.blogspot.com/2015/12/yazar-hakknda.html


2 yorum

Faydalı olduğunu düşünüyorum. Emeğinize sağlık.

Müslüman olmayan biri olarak bir şekilde blogunuza denk geldim ve yazılarınızı okudum, bilmeyen insanlar için bolca detayla böyle bilgilendirici yazılar yazıp emek gösterdiğiniz için teşekkür ederim.


EmoticonEmoticon