7 Şubat 2018 Çarşamba

BDSM'de LifeStyle (Hayat Tarzı) Kölelik ve İSLAM; İslam'a Göre Köleliğin ve Efendiliğin (Sahipliğin/Sahibeliğin) Sınırları; Kölenin ve Mistress'in (sahibenin) / Master'ın (sahibin) Hak, Ödev, Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

BDSM'de LifeStyle (Hayat Tarzı) Kölelik ve İSLAM; İslam'a Göre Köleliğin Sınırları:
LifeStyle Kölelik; 1-2 saatlik seanslarda yapmacık köle olmaktan ayrıdır. Prodomme sahibeler para karşılığında sözde kölelerinin istediği uygulamaları yaparak paranın ve kölelerinin kölesi olmaktadırlar. Bu bağlamda gerçek anlamda BDSM felsefesi LifeStyle Kölelik ile yaşanır.. Tabii ki LifeStyle köleliği açacak olursak;
-Kölenin tercih hakkı yoktur
-Köle, sahibesinden izin almadan konuşamaz, konum değiştiremez, ses çıkaramaz, nefesini bile hissettiremez v.s
-BDSM uygulamaları için ücret söz konusu değildir; yani seans diye bir şey yoktur.
-Kölenin yanlış yapması veya itaatsizliği mutlaka cezalandırılır
-Kölenin zevkleri değil, sahibenin zevkleri geçerlidir. Bu durumda köle sahibesinin zevklerini benimsiyorsa güçlü bir uyum görülür; aksi halde kölenin birçok sorun ve uyumsuzluk yaşayacağı bir gerçektir.
-Köle her an sahibesini dikkatle izleyip sahibesine uyum sağlamalıdır.
-Sahibesi isterse kölesine ev işlerini, temizliği hatta kendi kişisel bakımlarını bile yaptırabilir. Sahibe isterse kölesine yemek yaptırır, bulaşıkları yıkatır. Köle yapamam diyemez. Köle meşgulüm diyemez. Köle itiraz edemez.. Bunu bilerek LifeStyle köleliği kabul edeceksiniz.. Köle sahibesinden en ufak bir istekte bulunamaz; ancak öneri olarak fikrini söyleyebilir. Gelelim LifeStyle köleliğin İslam'daki yerine...
Hz Muhammed (sav)'in evlilik hayatını incelediğimizde bir kölelikten bahsedemeyiz; ancak peygamber efendimizin evlilik hayatı biz kölelere çok önemli ipuçları vermektedir.. Şöyle ki;
-Bir erkeğin hanımına bizzat kendi elleri ile yemek yedirmesi sünnettir
-Bir erkeğin hanımına ev işlerinde yardım etmesi sünnettir
-Bir erkeğin hanımıyla ilgilenmesi çok büyük sevaptır.
Bu 3 madde bile lifestyle kölelerin işlerini gayet kolaylaştırmaktadır. lifestyle kölelik bazı kimselere göre erkeklik onurunu çiğneme ve aşırılık olarak görülmektedir; ancak Helal sınırlar çerçevesinde yaşanan bir ilişki aşırılık olarak değerlendirilmemelidir. Kölelik ruhu bazı erkeklerde var olan bir dürtüdür. Bu dürtünün Helal yollarla yaşanması şeytanın tuzaklarının boşa çıkmasını sağlar. Gerçek anlamda LifeStyle kölelik sadece ve sadece evlilik hayatı ile mümkündür. Evlenmeden tam anlamıyla LifeStyle köle olamazsınız. LifeStyle köle olmak için sahibe ile beraber yaşamak ve her an sahibenin ayaklarının ucunda onun emrine hazır pozisyonda bulunmak gerekir. Sahibenizle evli değilseniz her an onun ayaklarının ucunda olamazsınız.. Başka bir ilde oturmuş düzeniniz varsa, başka bir kadın ile evliyseniz lifestyle köle olmanız imkansıza yakındır. unutmayın Ayak yalamak kölelik değildir; ama köleliğin içinde çok ufak bir bölümdür.
Doğru sahibe ve İslama uygun bir kölelik:
LifeStyle kölelik için doğru sahibeyi bulmak gerekir.. hani dedik ya kölenin tercih hakkı yoktur diye.. Bizler öncelikle Allahın kullarıyız. Bizim sahibemize köleliğimiz Allahın sınırları kadardır. Bu durumda doğru sahibeyi bulamazsak köleliğimiz işkenceye dönüşmekle kalmayacak inancımız itikadımız da büyük bir yara alacaktır. Örneğin sahibemiz bizi straponlamak istediğinde ona hayır yapamazsın deme lüksümüz olmayacak. Straponlanmak ise hem bize hem de sahibemize günah olarak yazılacak. Haram olan bir eylem için sahibemize itaat ettiğimizde bu sefer Allahın sınırlarını çiğnemiş olacağız. Bu durumda sahibemizi Rabb edinmiş olacağız. İşte inanç gitti.. İşte itikad bozuldu.. Sahibemiz tanrıçam, peygamberim, rabbim, ilahım vs dememizi istiyorsa yine sahibemize itaat edemeyiz; çünkü sahibemize itaat edersek bu sefer Alemlerin Yegane Rabbi olan Allahı hayatımızdan devredışı bırakmış olacağız. en güzeli doğru sahibe ile doğru bir hayatı yaşamaktır. Sahibe kibre kapılmadan kölesinin arkasında saf tutup namazını kılabilmelidir. Sahibe kölesinin kendisine imam olmasına asla gücenmemelidir. Sahibe isterse kölesine yemek yaptırmaz, kölesine bulaşık yıkatmaz, kölesine temizlik de yaptırmaz. Sahibe isterse bu tarz ev işlerini kendisi yapabilir; ama bu durumun tersi de geçerli yani isterse yemek yaptırır, temizlik yaptırır, ev işlerini yaptırır ki Bu durum islamda haram değildir.. LifeStyle kölelik helal sınırlar içinde gayet makuldür; ama Allahın sınırları aşıldığı zaman ipin ucu kaçar.. Helal ve harama dikkat edilmediğinde korkunç sonuçlar bile mümkündür. Örneğin; Sahibe kölesini isterse çarmıha gerer, ateşle dağlar, kölesine yüksek voltajda elektirik verir, kölesine dışkısını yedirir, kölesinin cinsel organına olmadık eziyetler yapar ki bu durumda kanama, kesik, işlev kaybı gibi durumlar da olabilir. Helal-Haram çizgisine uyulmadığı takdirde asla güvende değiliz... En güzeli HELAL BDSM VE HELAL LIFESTYLE KÖLELİK..


İslam'a göre sahip/sahibe-köle ilişkisinde sahibeliğin ya da sahipliğin ve köleliğin sınırları:
Nisa suresi 59. ayet ile bu bölüme giriş yapmak istiyorum:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ
وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلاً
ayetin diyanet meali:
Ey iman edenler! Allah’a itaat edin. Peygamber’e itaat edin ve sizden olan ulu’l-emre (idarecilere) de. Herhangi bir hususta anlaşmazlığa düştüğünüz takdirde, Allah’a ve ahiret gününe gerçekten inanıyorsanız, onu Allah ve Resûlüne arz edin. Bu, daha iyidir, sonuç bakımından da daha güzeldir.

İslam'a göre efendiliğin ve köleliğin sınırı bu ayette belirtilmiştir aslında. Öncelik Allah'ın ve Allah'ın rasulü'nün (sav) emirlerine itaat etmektir. Allah ve rasulü'nin emirlerine itaat edildikten sonra Müslüman olan ulu'l-emr'e yani İslami hassasiyetleri olan idareciye Allah ve rasulü'nün emirlerine aykırı emirler vermedikçe itaat edilmesi gerekir.

Diyeceksiniz ki, bu ayetin BDSM ile ne ilgisi var?
BDSM dediğimiz felsefe tamamen efendi-köle ilişkisi üzerine kurulu değil midir zaten?
BDSM içerisinde efendilik ve kölelik barındırıyorsa bizler de Müslüman isek ve edilgen ruhluysak BDSM dediğimiz bu felsefede kölelik rolündeysek tabii ki bu ayet BDSM ile ilişkilendirilebilir hatta ilişkilendirilmelidir.

Ayette ulu'l-emr olarak geçen idareci kısmına BDSM içerisinde efendimiz oturmaktadır. Yani biz köle ruhlu Müslümanlar sahibelerimizi ya da sahiplerimizi tanrı, tanrıça, rabb, vs şeklinde göremeyiz; ama ulu'l-emr şeklinde değerlendirebiliriz. İslam'a göre ulu'l-emr'e itaat var mı yok mu? tabii ki var. Bu duruda neden sahibemiz ya da sahibimiz bizim ulu'l-emr'imiz olmasın!!! Tabii bu durumda hiç anlaşmazlık çıkmayacağını söyleyemeyiz. BDSM koca bir deryadır. Elbette efendi ile köle arasında anlaşmazlıklar çıkabilir. Bu durumda yine ilgili ayete bakalım: "... Herhangi bir hususta anlaşmazlığa düştüğünüz takdirde, Allah’a ve ahiret gününe gerçekten inanıyorsanız, onu Allah ve Resûlüne arz edin. Bu, daha iyidir, sonuç bakımından da daha güzeldir." Efendimiz ile yaşayabileceğimiz muhtemel sorunların çözümü de aslında bu ayete göre gayet mümkün. Anlaşmazlığa düştüğümüz konuları efendimiz ile beraber Kur'an'a ve Rasulullah'ın sünnetine arz edeceğiz. Diyelim ki, kur'an ve sünnette doğrudan çözüm bulamadık. O halde edillle-i şeriyye dediğimiz dinin temel 4 kaynağı içinde asli kaynak olmayan yardımcı kaynak konumundaki icma'ya ve ulemanın fetvasına başvuracağız. Yine bir şey bulamazsak anlaşmazlık konumuza en yakın bir konu bulup onun üzerinden kıyas yapacağız. Sorunumuzu bu şekilde çözdükten sonra alınan karara uymak zorundayız. Sorun çözüldükten sonra efendi ve köle geri dönüş yapamaz. Sahibemizi ya da sahibimizi ulu'l-emr olarak görmemizde hiçbir sakınca yoktur.





Ayette sizden olan ulu'l-emr'e itaat edin diye geçmektedir. Peki kimdir bizden olan?
Bizimle aynı hassasiyetleri taşıyan, bizimle helal-haram noktasında aynı hassasiyetle düşünen yani bizim gibi Müslüman efendilere itaat etmemiz gerekir. Bizden olmayanlara itaat etmek kesinlikle ve kesinlikle yasaktır. İslami hassasiyetleri olmayan bir efendiye kölelik yaparsanız helal-haram dengesini önemsemeyeceği için sizi gerçek bir köle olarak bile değerlendirmez. Ona Allah için de karşı çıksanız size eziyet eder. Size itikadınızı bozan cümleler söylemeniz için baskı yapar.

Dikkat!!!! Ulu'l-emr'e şartlı itaat vardır ve bu da farzdır:
Ayette bizlerden olan ulu'l-emr'e de itaat etmemiz istenmiştir. İslam'a göre ulu'l-emr'in İslam'a uygun emirlerine itaat etmek farz-ı ayn'dır. Bir efendiyi ulu'l-emr olarak kabul edersek onun İslam'a uygun emirlerine itaat etmeyi kendi kendimize farz haline getirmiş oluruz. Bu işler çocuk oyuncağı değildir. Biz sahibemizi/sahibimizi efendim siz benim ulu'l-emr'imsiniz diyerek idareci kabul ettikten sonra artık efendimizin İslam'a uygun emirlerine uymak ZORUNDAYIZ. Artık bizim için geri dönüş imkanı yoktur. Kendimizi efendimiz olan kişinin emirlerine uymaya kendimiz mecbur etmiş olacağız. Bu durumda madem efendimizi ulu'l-emr olarak kabul ediyoruz, o halde efendimizin İslam'a uygun emirlerine uymayı kendi kendimize farz kılmış oluyoruz. Bu hususa dikkat çekmek istiyorum. Bu durum çocuk oyuncağı değildir. Yapamayacağınız sözleri vermeyin! yapamayacağınız yükümlülüklerin altına girmeyin. Madem efendimizi ulu'l-emr kabul ettik o halde İslam'a aykırı olmayan her cümlesine itaat etmek bizim sorumluluğumuzdur. Bu konu oyuncak değildir.

Ulu'l-emr konumunda olan sahiplerin/sahibelerin kölelerine karşı görev ve sorumlulukları ve Kölelerin sahiplerin/sahibelerin üzerindeki hakları:
Mistresslere (sahibelere) ve Masterlara (sahiplere) şunu hatırlatmak isterim ki, sizler köleler üzerinde sınırsız yetkilere sahip değilsiniz! Siz köleleri yaratan konumunda değilsiniz. Haliyle yaratan konumunda olmadığınız bir şeye tamamen sahip olmanız mümkün değildir. BDSM gönüllülük esasına dayalı bir yaşam biçimidir yani bir köle kendi isteği ile köleniz oldu ki, bunu aklınızdan çıkarmayın! Yaratıcının ve elçisinin sizlere verdiği izin kadar köleniz üzerinde hak sahibisiniz. Mistress ve Masterların köleler üzerinde bazı görev ve sorumlulukları ve kölelerin Mistress ve Masterlar üzerindeki hakları:
1. Köleyi Allah'ın emir ve yasaklarına uymaktan alıkoymamak: Eğer kölenin Allah'ın emir ve yasaklarına uymasına engel olmaya çalışırsanız "TAĞUT" konumuna düşersiniz. Tağutlaşmaktan sakının!
2. Kölenin Allah'a yapması gereken ibadetleri yapmasına engel olmamak; aksine köleyi Allah'a ibadete ve Allah'a ve Rasulullah (sav)'e kayıtsız şartsız itaate teşvik etmek. Köleye Allah'ın ve Rasulullah (sav)'in emir ve yasaklarına aykırı emirler VERMEMEK.
3. Köleden yapamayacağı şeyler istememek ve yapamayacağı emirler vermemek: Kölenin yapamayacağı şeyler isterseniz, kölenizin altından kalkamayacağı emirler verirseniz kölenize zulüm etmiş olursunuz. Zulüm en büyük günahlardan biridir.
4. Kölenin bedeninde kalıcı hasar vermemek, kölenin hiçbir organında işlev kaybına yol açmamak yani ölçülü olmak.
5. Köleyi çok fazla bunaltıp sık boğaz etmemek yani arada ölçülü bir şekilde şımartmak. Ara ara kölenizi hiç şımartmazsanız, kölenize bir hayvana gösterilen bir ilgi kadar bile ilgi göstermezseniz bu köle bir taş değil sonuçta. Sabır taşı bile olsa çatlar değil mi?
6. Köleyi şımartırken ölçülü olmak yani köleyi fazla şımartmamak ya da olması gerektiğinden daha az şımartmamak. Kölenin rehavete kapılmasına haliyle fazla laubai ve sulu olmasına, size karşı konumunu unutmasına engel olmak yani şımartırken kölenizin gevşemesine, sorumluluklarını unutmasına, size karşı olması gerekenden sulu ve laubai olmasına, size karşı konumunu unutmasına engel olmalısınız. Kölenizi arada belli bir oranlarda şımartmalısınız ki, köleniz bunalmasın; ancak köleyi şımartırken de ölçülü olmalısınız.
7. Köleye İslam'a uygun nitelikli eğitim vererek köleyi nitelikli bir köle olarak eğitmek.
8. Kölenin istekleri, zevkleri ve fantezileri varsa bunları KÖLEYİ OLMASI GEREKENDEN DAHA FAZLA ŞIMARTMADAN ve köleyi şımartmada ölçüyü kaçırmadan yok saymamak, değerlendirmek ve dikkate almak
9. Köleye ceza verirken ya da yaptırım uygularken İslam'a aykırı cezalar vermemek.
10. Köleye yaptırım uygularken ya da ceza verirken ölçülü olmak; köleye caydırıcı yaptırımlar ve cezalar vermek; ama kölenin bedeninde kalıcı hasara, işlev kaybına, kalıcı ya da geçici sakatlığa neden olabilecek cezalardan kaçınmak
11. Adil olmak, haksızlık yapmaktan kaçınmak. Kölesine gerektiği kadar mükafat ve ödül vermeyi de bilmek


Ulu'l-emr konumunda olan sahiplerin/sahibelerin köleleri üzerindeki hakları ve Kölelerin sahiplere/sahibelere karşı görev ve sorumlulukları:
1. Sahibenin (Mistress'in) ya da Sahibin (Master'ın) Allah ve Rasulü'nün emir ve yasaklarına aykırı olmayan tüm emir ve yasaklarına yapabildiği ölçüde harfiyen itaat etmek
2. Efendi olarak kabul ettiği sahibesine (Misstress'ine) ya da sahibine (Master'ine) sadık olmak ve asla ihanet etmemek.
3. Efendisine asla yalan söylememek ve son derece dürüst olmak.
4. Efendisinin Allah'ın ve Rasulü'nün emir ve yaskalarına aykırı olan emir ve yasaklarına itiraz edebilmek.
5. Kendi hataları sebebiyle efendisinin kendisine uyguladığı yaptırım ve verdiği cezalara razı olmak.
6. Kendi zevk, fantezi ve isteklerini bir kenara bırakıp efendisinin isteklerini, fantezilerini ve zevklerini öncelemek.
7. Efendisi tarafından şımartıldığında efendisine karşı konumunu unutmamak, efendisine gerektiğinden daha fazla laubai olmamak ve sulanmamak yani ciddiyetini ve konumunu korumak. Efendisine karşı rehavete kapılmamak
8. Efendisine hiçbir şartta saygısızlık etmemek.
9. Efendisi kölenin zevk, istek ve fantezilerini dikkate aldığında köle olarak bundan dolayı efendisine karşı teveccüh göstermek ve mahcubiyet hissetmek, efendisinin bu inceliğini kötüye kullanıp suistimal etmemek. Efendinin kölenin isteklerini, zevklerini ve fantezilerini dikkate almak zorunda olmadığı gerçeğinin bilincinde olmak ve efendisine karşı bu bilinçle yaklaşmak ve efendisine karşı tavırlarına bu bilinçle dikkat etmek
10. Efendisini çok sevmek. sevgi olmadan kölelik gibi bir kuruma katlanmak pek kolay değildir hem de ömür boyu. LifeStyle olarak yola çıkmışsanız efendiniz sizi pek sevmese de efendinizi sevmeniz gerekir ki, köleliğiniz işkenceye dönüşmesin. Bence İslami hassasiyetlere dikkat eden bir efendi günümüzde zor bulunur hele ki BDSM hayat tarzında İslami hassasiyetlere sahip bir efendi bulmak çok ama çok zordur. Bundan dolayı efendinizin kıymetini bilin. Efendiye karşı kendini hep mahcup hissetmek ve efendisine teşekkür edebilmek. Efendisine "LifeStyle olarak kendisini köle olarak kabul ettiği için" minnet duymak ve efendisine sık sık teşekkür edip efendisine efendisini çok sevdiğini ifade etmek.
11. Efendisi tarafından ödüllendirildiğinde ve mükafatlandırıldığında da efendisine karşı saygısını ve konumunu korumak

Görüldüğü üzere hiç kimse hiç kimse üzerinde tam yetki sahibi değildir. Hiç kimse hiç kimsenin tam anlamıyla kölesi değildir. İslam hukukundaki köle - efendi ilişkisi de aslında burada yazdığım şekildedir. Şimdi Mutlak anlamda kölelik kalmadı belki; ama şu anda insanlar kendi istekleriyle bazı insanlara köle olmak isteyebiliyor. Geçmişte zoraki kölelik varken Allah (s.w.t) köleliği eritmek amacıyla ve zamanla da köleliği yok etmek amacıyla İslam içerisinde köle-efendi hukuku da vahyetmişti. Allah'ın o dönemde var olan köle - cariye kurumu için vahyettiği hükümler bugün de hala geçerlidir; çünkü bir daha köleliğin geri gelmeyeceğine dair hiçbir delilimiz yoktur. Savaşlar sürerken, insnalar mülteci kamplarında ezilirken, insanlar biz bilmesek de gizli gizli köleleştirilirken, işçiler ve çalışanlar asgari ücretle çalıştırılıp bir nevi kölelik sınıfı yeniden oluşturulmuşken kimse köleliğin kalktığını söylemesin!! Evet kölelik kalkmadı; ama kimse açıktan açıktan köleler edindim demiyor ya da kimse açıktan açıktan patronun kölesi oldum diyemiyor. BDSM hayat tarzını benimseyen efendiler ise açık açık köle edindiklerini ifade ediyorlar. BDSM hayat tarzını benimseyen köleler de açık açık köle olmak istediklerini ifade ediyorlar. BDSM hayat tarzını benimseyenler diğer insanlara göre daha dürüstler; çünkü köle ya da efendi olduklarını saklamıyorlar.

Bu yazımda Allah'ın köle-cariye hukuku olarak vahyettiği ahkama uygun olarak BDSM hayat tarzında yaşanan efendi-köle ilişkisine İslami bir çerçeve çizmek istedim. İslam ile BDSM'nin ne ilgisi var demeyin. Aslında BDSM hayatımızın her alanında var; ama farkında değiliz! Örneğin; sigara bağımlıları bence mazoşist insanlar; çünkü sigara kendilerine zarar veriyor; ama onlar hala sigara içiyor. Aslında erkekler farkında olmadan hanımlarına kölelik yapıyorlar. Hani bir tabir vardır: "Son sözü erkek söyler; ama son söz genellikle ´tamam karıcığım´dır." Yine de erkeklerin geneli köleliği gururlarına yediremediği için bu gerçeği saklarlar. Aslında ne kadar inkâr etsek de BDSM hayatımızın bir parçasıdır.

Yazan: dindarfetisist
Hotmail ve skype: dindarfetisist@hotmail.com
Gmail: dindarfetisist@gmail.com

Yazar Hakkında: http://islamdabdsm.blogspot.com/2015/12/yazar-hakknda.html


EmoticonEmoticon